Nip Impressions logo
Sat, May 25, 2024 19:14
Visitor
Home
Click here for Pulp & Paper Radio International
Subscription Central
Must reads for pulp and paper industry professionals
Search
My Profile
Login
Logout
Management Side
(Swedish) Tabell ämnen - den viktigaste pedagogiska stunder


Week of 25 Aug 08

Click here, then click "Trans lator" in top navigation bar for other languages.Oavsett hur mycket formell utbildning som du har fått finns det ett forum som står över alla andra i betydelse. Det är en där du deltar först som en mottagare och sedan, senare, om du har barn, som en leverantör. Det är forumet för familjen middagsbordet - ett forum som jag är rädd att försvinna i dessa dagar.

För runt middagsbordet, där barn är hörande vuxna talar om dagen och sedan deltar när de blir äldre, bosatta många lektioner. Barnens yttranden från omvärlden formas här, liksom deras perspektiv på många frågor, från liv till relationer att fungera.

En vän och jag talade om detta nyligen, och jag posited att för någon som strävar efter en karriär inom förvaltningen, har satt runt ett middagsbordet där en eller båda föräldrarna var chefer gav en tio till femton år karriär försprång över de det kan ha fötts upp i en annan miljö. Naturligtvis är det viktigt att snabbt säga att en karriär inom förvaltning, särskilt högre tjänstemän, är inte det vara alla och upphöra med alla till liv - många människor har mycket tillfredsställande karriär utan sådana möjligheter. Ändå är det viktigt att notera att de middagsbordet ger många ledtrådar om livets erfarenheter, bra och dåliga.

En av de saker jag minns som barn var min pappa beklaga att det i hans avdelning (han var förman [korrekta termen i dessa dagar] under en sektion i ett tillverkningsföretag) han kunde få lite kapital för ny utrustning. Han alltid fick alla andras cast off som han sedan ombyggd till arbete tillverkningsindustrin att lösa uppgiften. Han såg detta som ett fördömande av övre ledning, och på den tiden jag gjorde också (tonala inflection, dvs, gnällande, är en stark nyckel till att skapa förvaltning åsikter i fem-åringar). Men i min egen karriär, reflekterande tillbaka på dessa samtal tycks det mig att det som min far verkligen mottagits av åtgärder av hans överordnade var en komplimang av högsta syfte - han kunde möta produktionskraven med mindre kapital än någon annan i företaget. Tala om anställningstrygghet!

Det viktiga att notera här är att det tog decennier för mig att komma till denna slutsats, och därmed vändning av yttrande från förvaltningen möten (familjens middagar) deltog jag när jag var fem år gammal. Och häri ligger den tveeggat läxa för dig. Du otvivelaktigt fatta beslut dagligen, kanske omedvetna, grundade på de lärdomar man lärt som ett barn i din familj är "management möten." Kan du tänka till om dessa och urskilja vad det är de som ni gå om dina dagliga uppgifter? Kan du urskilja vilka av dessa lektioner är att hjälpa dig och som är destruktiv? Om du kan, du blir en bättre människa för det, oavsett din karriär strävanden.

Sedan den andra kanten. Vilka lärdomar har du förmedla till dina barn? Vilka är de lära av dig, i din middagsbordet, vilket kommer att påverka dem, positivt eller negativt, för hela sitt vuxna liv? Är du noga med de lärdomar som du lär genom avslappnad konversation? Har du behandla detta forum med den viktiga respekt den förtjänar? Du håller på att bygga ditt barns karaktär, en sked av bönor i taget.

Säkerhet lektioner är lärt samma sätt. Om det finns en säkerhet incident på arbetsplatsen, inte vara ovilliga att dela den med dina barn, särskilt de lärdomar av det. Visst, en del incidenter (hoppas jag inte) kan vara alltför grafiska Upphandlingar unga öron, men du kan tonen dem ner och fortfarande få ut budskapet.

Vara säkra och vi kommer att prata nästa vecka.


Printer-friendly format

 

Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: