Nip Impressions logo
Sat, Apr 20, 2024 03:06
Visitor
Home
Click here for Pulp & Paper Radio International
Subscription Central
Must reads for pulp and paper industry professionals
Search
My Profile
Login
Logout
Management Side
(Swedish) Var finns dina råvaror och där är era kostnader?


Week of 18 Aug 08

Click here, then click "Trans lator" in top navigation bar for other languages.The pundits av 1910, trots Schlieffenplanen, trots en kapprustning i slagskepp klass örlogsfartyg konstruktion, slutsatsen att ett krig i Europa var nästan omöjligt. Varför? Man trodde att viktiga interlinkmekanismen handelsavtal (plus det faktum att de flesta av de kungliga ledarna för de större europeiska länderna var kusiner), gjort en sådan möjlighet otänkbart. Det var bara för mycket att förlora på handel och handel för alla att tänka på att betala det höga priset på ett krig av någon anledning.

Nåväl, när vi nu vet, en kula genom kroppen av en individ, som bär en rolig fjädervilt Fedora Core, vars förare hade gjort en felaktig sväng och var på fel gata, och, faktiskt inte hade ens varit i staden hade han ( brottsoffret) följde de råd som hans betrodda rådgivare, utplånas alla pundits "visdom". Inte bara var alla konventionella visdomen i dag bildligt och bokstavligen sprängs i luften, de flesta av världens händelser, nästan överallt i den därpå följande 94 åren, kan kopplas till att kula. Den häcklaren med interlinkmekanismen kommersiella avtal.

Under de senaste tio åren, särskilt i USA och främst på grund av skattelättnader (eller avskräckande, beroende på din synvinkel), massa-och pappersindustrin har partihandel kasta sin viktigaste tillgång: träd. På en global nivå, vår industri har utvecklat det tänkesätt som vi kan köpa alla våra råvaror och energi från de som vet bäst hur man ska hantera dem, köra dessa material genom fabriker av nästan identisk teknik (i en viss klass) och göra omöjliga produkter till ett respektabelt vinst. Vilken dumhet!

Faktum är att denna dumhet förstärks ytterligare när man granskar kostnaderna för att leverera en icke-unik produkt till ett slut använda kund. Om min back-kuvert scribblings är någonstans i närheten av att vara korrekt, kostnaderna för att produkten kontrolleras av de faktiska processer (inklusive den energi som förbrukas av dessa processer) inom ett pappersbruk är mindre än 20% av det slutliga försäljningspriset . Med andra ord, en 5%-ig minskning av kostnaderna för alla saker papermakers kontroll (inte räknar kostnaden för inköpta råvaror) kan bara påverka det slutliga försäljningspriset (eller vinstmarginal, om man klarar av försäljningspriset) med 1%. Vilken dumhet!

För att vara konkurrenskraftiga, man måste ha en konkurrenskraftig funktionen. Detta förefaller vara en enkel idé, men tydligen är det förlorat för många i den verkställande led i vår bransch. För att upprepa, måste du ha något som man kan tävla, vissa unika funktionen med råvaror, energi, tillsatser, tillverkning, produktutveckling funktioner eller distribution. Alla kan inte göra allt på samma sätt och förväntar sig att tjäna extra vinstmarginaler. Den största synliga exempel på en bransch där majoriteten av spelarna följer denna strategi till sin egen nackdel är flygbranschen. Detta är en bransch där din konkurrensfördel i dag är att du delar ut (låna ut) fria kuddar och filtar till dina kunder!

Verkligheten är faktiskt att om alla i samma klass har allt samma sätt, inte bara kan de inte tjäna extra vinstmarginaler, kan de inte ens förtjäna acceptabla vinstmarginaler. Spelare i en bransch måste ha unika egenskaper, oavsett om de är på kostnadssidan eller kunden funktionen sida, för att lyckas på lång sikt.

Det verkar som det snabbaste och mest ekonomiska sättet att bli unik är i kundens funktionen område, anta de idéer av mjukpapperstillverkare. Särskilt inom tryckeribranschen och skriva betyg (och särskilt fotopapper och fristående skrivare papper) verkar det finnas en möjlighet att ta ett budskap direkt till slutanvändaren. Men ingen verkar det minsta lite intresserade av att göra detta, trots femtio år av framgång mjukpapperstillverkare har upplevt efter denna väg.

Jag tror dock att vissa bolag kommer att göra just detta och som industrin i sitt öra. För detta är vad som hände i vävnad - en interloper kom till marknaden och gjort en unik funktion produkt med urskiljbar (till konsumenten) påståenden. Det kan hända igen.

Under tiden kan hitta några sätt att göra din råvara för inköp, produktion process eller produkt unik. En liten fördel kan räcka långt. Det kan vara din "Om bara ..." Svaret som jag talade om förra veckan.

Och hålla din säkerhet programmet unik också. En alltid färska säkerhet program är ett som fungerar.

Vara säkra och vi kommer att prata nästa vecka.


Printer-friendly format

 

Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: