Nip Impressions logo
Thu, Jun 20, 2024 01:17
Visitor
Home
Click here for Pulp & Paper Radio International
Subscription Central
Must reads for pulp and paper industry professionals
Search
My Profile
Login
Logout
Management Side
(Norwegian) Hvor er din råvarer og der er kostnadene?


Week of 18 Aug 08

Click here, then click "Trans lator" in top navigation bar for other languages.Den pundits av 1910, til tross for Schlieffenplanen, til tross for armer rase i DREADNOUGHT klasse krigskip konstruksjonen, konkluderte med at en krig i Europa var nesten umulig. Hvorfor? Det ble trodd at viktige lenker handel traktater (pluss det faktum at de fleste av de kongelige ledere av de store europeiske landene ble kusinene), gjort en slik mulighet utenkelig. Det var bare for mye å tape på handel og handel for alle å tenke på å betale den høye prisen av en krig for enhver årsak.

Vel, som vi nå vet, en kule gjennom kroppen av en enkeltperson, wearing en morsom feathered fedora, hvis driveren hadde gjort en feil sving og var på feil gate, og faktisk ikke ville ha selv vært i den byen hadde han ( offeret) fulgte rådet hans betrodde rådgivere, obliterated alle pundits "visdom." Ikke bare var alle de konvensjonelle visdom av dagen figurativt og bokstavelig talt blåst opp, de fleste verdens hendelser, nesten overalt i den påfølgende 94 år, kan være knyttet til at bullet. Den pokker med lenker kommersielle avtaler.

I løpet av de siste ti årene, særlig i USA, og først og fremst på grunn av skatteinsentiv (eller demotivasjon, avhengig av ditt synspunkt), papirmasse og papir industrien har engros felle sin viktigste ressurs: trær. På en verden bred basis, vår industri har utviklet tenkemåte som vi kan kjøpe alle våre råvarer og energi kilder fra de som vet best hvordan man skal håndtere dem, kjører disse materialer gjennom kvernhus på nesten identisk teknologi (i en gitt klasse) og gjøre indistinguishable produkter på en respektabel fortjeneste. Hva tåpelighet!

Faktisk er denne tåpelighet blir ytterligere forsterket når man undersøker pris komponenter for å levere et ikke-unikt produkt til en slutt bruke kunde. Hvis min tilbake-konvolutt scribblings er hvor som helst i nærheten av å være riktig, vil den totale prisen for at produktet er kontrollert av den faktiske prosesser (inkludert energi forbrukes av disse prosessene) innenfor et papir mill er mindre enn 20% av den endelige salgsprisen . Med andre ord, en 5% forbedring i pris av alle ting papermakers kontroll (ikke telling av kostnadene for kjøpte råvarer) kan bare påvirke slutten salgspris (eller fortjenestemargin, hvis en kan opprettholde salgspris) av 1%. Hva tåpelighet indeed!

For å være konkurransedyktig, man må ha en konkurransedyktig. Dette synes som en enkel idé, men tydeligvis er det tapte på mange i ledelsen rangerer av industrien. For å gjenta, må du ha noe som skal konkurrere, noen unike egenskaper i råvarer, energi, tilsetningsstoffer, produksjon, produktegenskaper, eller distribusjon. Alle kan ikke gjøre alt på samme måte og forventer å tjene ekstraordinær fortjeneste marginer. Den største synlige eksempel på en bransje hvor de fleste av aktørene følger denne strategien til sin egen skade er flyselskapet. Dette er en bransje hvor din konkurransefordel i dag er at du hånden ut (låne) gratis puter og tepper for kundene dine!

Realiteten i faktum, er at hvis alle i samme klasse gjør alt på samme måte, ikke bare kan de ikke tjene ekstraordinære inntektsmarginene, kan de ikke selv tjene akseptabel profitt marginer. Aktører i en bransje må ha unike egenskaper, enten de skal på kostnadene side eller kunden funksjonen side, for å lykkes på lang sikt.

Det virker for meg som den raskeste og mest økonomiske måten å bli unik i kundens funksjonen området, vedta ideer av vevet produsenter. Spesielt i trykkeribransjen og skriftlig karakter (og spesielt fotopapir og frittstående skriver papir) Det ser ut til å være en mulighet til å ta en melding direkte til sluttbruker. Likevel, ingen synes det hele tatt interessert i å gjøre dette, til tross for femti år med suksess vev produsenter har opplevd følgende denne banen.

Jeg har troen, men at enkelte selskap vil gjøre akkurat dette, og sette næringen på øret. For dette er hva som har skjedd i vevet - en interloper kom til markedet og laget en unik funksjon produkt med skilte (til forbruker) krav. Det kan skje igjen.

I mellomtiden finner noen måte å gjøre råvare anskaffelse, produksjon eller produkt unikt. En liten fordel kan gå en lang vei. Det kan være din "Hvis bare ..." svar som jeg snakket om sist uke.

Og holde sikkerheten programmet unikt, også. En alltid fersk miljø-programmet er en som fungerer.

Vær sikker, og vi vil snakke neste uke.


Printer-friendly format

 

Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: