Nip Impressions logo
Sun, Feb 25, 2024 15:43
Visitor
Home
Click here for Pulp & Paper Radio International
Subscription Central
Must reads for pulp and paper industry professionals
Search
My Profile
Login
Logout
Management Side
(Swedish) Om bara ...


Week of 11 Aug 08

Click here, then click "Trans lator" in top navigation bar for other languages.Om du har oturen att ha varit i en olycka, har du ingen tvekan haft en tanke process som inleddes med "Om bara ..." Om du någonsin har arbetat för en anläggning som har antingen lagts ned eller gått i konkurs, kommer du att ha samma erfarenhet, "Om bara". Det kan gå ungefär så här: "Om bara jag hade varit mer uttrycksfull i (främjande) (blockering) att (projektet) (åtgärder) och så vidare."

Jag har träffat många människor som har haft denna erfarenhet. Ofta har vi stora facit så att de saker som verkligen betyder något, vi saknar stor framsynthet.

I morse var jag sitter på mitt kontor och märkte skärmsläckaren på en av mina datorer som visar bilder av en kraft mill länge sedan stängas och rivas. Det var en stor kvarn, ganska väl belägen. Förvaltning gjort ett antal misstag, vissa inte självklart på att titta på bilderna, andra ganska uppenbart från dessa pixlar av uppgifter. Det är verkligen ingen roll nu, kvarnen har varit borta i nästan ett decennium och jag förstår Staden är rofylld platsen för en del turistaktiviteter, en patetisk handeln med väl betala arbetstillfällen för minimilön sådana.

Du läser detta från, mest troligt, en operativ anläggning. Jag ska ge er två viktiga utmaningar som är avgörande för framgången för ditt företag, oavsett din position. Den första är denna: visualisera din anläggning stängs. Detta är svårt för de flesta människor, speciellt om anläggningen (den jag nämnde ovan startade i slutet av 1930-talet) har funnits länge. Tro detta: historia har ingen betydelse i detta fall - framtiden är det viktiga. Det kan ta dig ett tag att acceptera denna tanke, men det är viktigt för dig att behärska. Din anläggning kan komma att stängas, och det kan komma att stängas inom din karriär span.

Det andra är denna: När du har accepterat och visualiseras att din anläggning kan stängas av, vad blir det "Om bara" du kommer att tycka upp i veckor och månader efter avstängning? Få ut en penna och papper och göra en förteckning över dem.

När du fyllt i utövandet ovan (och du aldrig riktigt klar, kommer du bara gå igenom cykler av övningen från och med nu), handla på listan. Gör de saker du har identifierats, framför allt det hårda sådana. Den hårda som kommer vanligtvis vara sådana som innebär en ändring av människors beteende. Du har fått göra dem, eftersom du har identifierat dem som saker som behöver ändras.

Under en lång tid nu, det har varit en populär förvaltning praxis att minska i företagen, alltså förvänta sig samma arbete med färre anställda. Hela tiden, folk säger, "Vi är så upptagna eftersom vi var minskas." Jag tror att ni missat poängen. Du är bara så upptagen om du fortsätter att försöka göra alla samma arbetsuppgifter som brukade göra. Min gissning är, även efter nedskärningar hälften av arbete som utförts i varje kontor är slöseri med kraft att inte skicka med Jim Thompson test av att vara bundna till spinning av fakturan skrivare. När jag besöker företag, jag är förvirrad av alla scurrying runt och verksamhet som är helt värdelösa. Varför finns inte denna fasta? Eftersom de inblandade kan inte se det - de har gör samma saker så länge, de gör dem till Rote. De aldrig utmaning eller prova varför de gör vad de gör. Jag tror det finns två anledningar till detta: (1) förtrogenhet och (2) en dold agenda av anställningstrygghet. För om de undanröjer nog uppgifter, någon som kanske bara avskaffa sitt jobb.

Så tillbaka till min ursprungliga utmaning. Spela "Om bara" spel. Sedan göra listor och vidta åtgärder. Och om några veckor, göra det igen. Och igen. Om du spelar "Om bara" spel nu, och det smitta av din anläggning, kan du undvika att spela den i en fruktade matchorten sitta vid din köksbordet och stirrar på din arbetslöshet kontrollera.

Naturligtvis i säkerhet, vi spelar "Om bara" spel varje gång det inträffar en olycka. Och vi menar allvar med det. Och vi ändra vårt beteende.

Vara säkra och vi kommer att prata nästa vecka.


Printer-friendly format

 

Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: