Nip Impressions logo
Sun, May 26, 2024 23:14
Visitor
Home
Click here for Pulp & Paper Radio International
Subscription Central
Must reads for pulp and paper industry professionals
Search
My Profile
Login
Logout
Management Side
(Swedish) Modernisering massa-och pappersindustrin: Attitudes


Week of 28 Jul 08

Click here, then click "Trans lator" in top navigation bar for other languages.Om man har intresse av att göra forskning kan de finna "fastställas" att definieras som "resolut, ståndaktig, beslutat, fast, löst." Likaså kan man hitta "envis" definieras som "orimligt egensinnig; envist unmoving, fast eller som i syfte eller mening, svårt att hantera eller undertrycka, hård, tuff eller hård." Inga brott, men i tre plus decennier i massa-och pappersindustrin har jag stött på många envisa människor som bara tänkte på sig själva som fastställts. Detta är ett av tre villkor som jag tror har orsakat vår bransch med stora svårigheter under minst det senaste årtiondet och en halv. De andra två villkor är en brist på visioner (förhoppningsvis ingen definition krävs) och en bristande vilja till förändring.

Dessa tre är en dödlig kombination i någon strävan. De har varit mest förödande för oss. De har visar sig i förlorade möjligheter, strategier dåligt (och sämre) avrättas, och onödiga angst för alla inblandade. Dessa problem har uppstått i hela världen, inte begränsas till en eller en annan plats eller land. Vissa av åtgärderna har varit beundransvärd, fet visionära steg som förstod inte riktigt ut som planerat (Jari kommer att tänka) och andra har varit dum beslut i början av dumma beslut (vi att skona sig skyldig till offentliggörande). En tredje kategori har dessa kvaliteter och sektorer som tycktes stå stilla, ignorerar deras värld faller ned omkring dem förrän det är för sent.

Hur kan vi bryta järngrepp dessa dödliga attityder har på oss? Det skulle ta en bok och du berätta för mig jag måste skriva något kan du läsa om fem eller tio minuter. Så jag ska ge ett hum om exempel och lämna det för dig att extrapolera till den större bilden.

1. I det vi säljer (ni vet, saker som snurrar fakturan skrivare) måste vi förstå vår konkurrens. Ta tidningspapper, till exempel. Tidningspapper konkurrensmyndighet har inte varit annat tidningspapper, den har radio, tv, internet och handdatorer mobila enheter. Inte att det inte har skett, men jag kan säga att jag inte har sett en lärd studie som talar om hur tidningspapper kan konkurrera med någon av dessa formidabla konkurrenter. Jag talade om marknadsföring förra veckan och jag är övertygad om att vi som en industri inte förstår ämnet i minutest sätt i någon annan kategori än vävnad. Vi måste göra ett bättre jobb med förståelse marknadsföring.

2. I det vi köper, vi måste prova nya saker. Oavsett om det är kemikalier, tillsatser, utrustning, tekniska tjänster, byggtjänster, konsulter eller vad vet vi inte vad som finns där ute som kan gynna oss om vi inte prova nya saker. Tyvärr är straffet för att försöka nya saker och inte är sådan att ingen kommer att prova nya saker. Dessutom kan den moderna, alla omfattar programvara i program (och ni vet hur jag hatar dem) göra ändring leverantörer eller lägga till nya saker så svårt som möjligt. Vi måste förändra våra kulturer och system så att chefer är bekväma försöker nya varor och tjänster.

3. I som vi anställer, vi behöver människor med olika tänkande. Att gå tillbaka till vår alma mater, gamla goda I miss U, för alla våra nya anställningar tenderar att inkubera och främja lås-steg-tänkande. Detta har inte främja innovation.

4. När vi vill experimentera med ledningssystem måste vi arbeta hårt på det och göra vår egen hemläxa. Att anställa en konsult med de senaste favoritord är, uppriktigt sagt, en Whitewash jobb. Jag vet massor av högre chefer som har hyrt författarna till början rankas konsultverksamhet böcker för att komma in och sprida sin b - jag menar kunskap runt. Detta är inte ett systemskifte, det är precis efter den senaste modefluga. Ändra ledningssystem till det bättre innebär verkliga arbetet, delar av den, gjort av ditt eget folk (med lite hjälp från utsidan, används klokt).

På grund av min unik roll i branschen, många ledande befattningshavare och chefer, vare sig ned, outsized, elimineras eller helt enkelt eldas ofta ringa mig snart efter händelsen. Nästan alla i sin nya frihet är insikten att de har levt ett emasculated, smala livet. De flesta, om de har resurser, hitta stora befrielsen i sina nya förhållanden. Vad är sorgligt för mig är att de kommer till dessa realizations förrän de har fått ut av de rutiner som har sakta byggnad i deras liv under många år, när ansvaret blev omärkligt större varje dag.

I detta är den läxa för dig omedvetet belastas med rutinuppgifter nu. Bli medveten om din kondition. Lägg undan lite tid för att göra ditt företag och din karriär bättre. Titta på de fyra enkla punkter som jag gör ovan. Om du kan göra det något snabbare, hantera en per år under de kommande fyra åren. Låt mig veta hur det går. Jag är säker på att du kommer att få ett bättre företagsklimat och en bättre karriär.

Alla är för nolla, men om vi förlorar liv eller lem i en olycka. Practice säkerheten främst varje dag.

Vara säkra och vi kommer att prata nästa vecka.


Printer-friendly format

 

Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: