Nip Impressions logo
Sun, Jul 14, 2024 04:14
Visitor
Home
Click here for Pulp & Paper Radio International
Subscription Central
Must reads for pulp and paper industry professionals
Search
My Profile
Login
Logout
Management Side
(Swedish) Lastbilschaufförer, konsulter och ledare


Week of 7 Jul 08

Click here, then click "Trans lator" in top navigation bar for other languages.
Vad händer när en lastbil (lastbil) föraren har för många vrak? De får eldas och är förvisad från näringslivet.

Varför har inte detta hända med människor som kraschar massa och papper företag? Några av dessa tecken hålla åter dyker upp och hålla få inhyrd som konsult. Andra är tillåtet att ta ledande positioner. Den huddled masses av industrin ser på dem med okritisk respektingivande.

En av mina läsare anklagade mig nyligen att bli alltför provinsiella och USA-centrerad i mina kolumner. Ledsen. Jag önskar att jag kunde säga problemet ovan är ett amerikanskt problem, men det är tyvärr en världsomspännande en. Jag är inte USA-centrerad här.

En annan läsare nyligen sagt var jag bli butter. Ledsen för det också. Mina tankar nyligen varit inriktat på missade möjligheter och dunderheaded beslut. I'll get off av det, snart är jag säker på, för jag anser fortfarande att detta är en stor och viktig industri över hela världen.

Om du är i stånd att anställa konsulter eller utnämning av ledare, vänligen gör du din due diligence på dem. De är inte godkända bara för att de bära en udde, för det bara kan vara de sydde det själva.

Jag är verkligen inte gå till "ut" de goda eller dåliga (enligt min åsikt) här. Inte bara skulle jag ha fel, jag kan bli stämd! Men jag vill ge och att du använder en process när du väljer en av dessa högt uppsatta personer för ett uppdrag eller en utnämning. Ta inte automatiskt anta att de har verkligen gjort fantastiska saker.

Några av de självutnämnda aggrandizing personligheter där ute är verkligen häpnadsväckande. Det är som en annan senior kollega på att prata med mig, beskrivs en tredje person vi båda vet. "---- Har den fantastiska förmågan att köra ut bakvägen som sheriff kommer på framsidan, och sedan, han går och får ett annat arbete mer prestigefyllda och högre betalning än den förra. Och han har gjort denna gång och igen! " Nu, denna färgstarka metafor inte var avsedd att faktiskt anklaga någon för brottslig verksamhet, men det ger en underbar bild av vad jag talar om här.

Från egen erfarenhet kan jag säga följande. Under ett antal år har jag haft tillfälle att besöka flera idled kvarnar som en gång tillhörde ett företag betraktas som en prestigefylld ledande inom massa-och pappersindustrin. På det hela taget är de enskilda strategier i dessa fabriker, vilket framgår av de faktiska besök, kollektivt gjort en osammanhängande röra. Någon har svarat för detta. Inte undra på det företaget köptes ut, inte för sina produktionsanläggningar, men till dess marknader. Ändå, fd ledare för detta företag är vandrade runt och ge råd (mot en avgift, naturligtvis) för många målgrupper att titta på dem med minskade käken respektingivande.

Nu är allt detta inte sagt det finns inte mycket bra människor, i pension och mycket kraftfull, som inte är full av visdom och förtjänar verkligen behövs, att höras. De bedrägerier och imposters jag talar om är en relativt liten men högljudd grupp.

Så, slutligen, får vi till processen att utföras någon visas på din dörr och försöker skänka visdom på dig i någon form. Please be dem följande:

1. Visa mig när, var och hur du har gjort pengar till din arbetsgivare eller uppdragsgivare.
2. Visa mig var du har tagit personlig prestige och ekonomiska risker. Vad blev resultatet?
3. Ja, jag vet att ni är kända, men humor mig och ge mig med 3 aktuella referenser ändå.
4. Vad konkret kommer ni att göra för oss? Vilka risker är du beredd att ta?

Det borde räcka. Utom, förstås, fråga dem om de någonsin har varit skadas i en trafikolycka, på jobbet eller någon annanstans. Säkerheten är alltid viktig.

Vara säkra och vi kommer att prata nästa vecka.


Printer-friendly format

 

Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: