Nip Impressions logo
Sat, May 25, 2024 18:37
Visitor
Home
Click here for Pulp & Paper Radio International
Subscription Central
Must reads for pulp and paper industry professionals
Search
My Profile
Login
Logout
Management Side
(Swedish) Funny, det gjorde inte hagel här


Week of 23 Jun 08

Click here, then click "Trans lator" in top navigation bar for other languages.
Tre eller fyra veckor sedan, några tecken började att visas i våra kvarter i Nice söker tjänst lastbilar med out of state registreringsskyltar. Stegar visades och prydligt klädd personal började klättra upp på folks tak. Som jag frågade, jag fick reda på att vi hade haft en hagel och dessa inspektörer / installatörer ser på tak för skador.

Snart, tak höll på att ersättas i hela staden, men inte på vårt hus. För resten av historien är denna. Vår neighborhood av etthundrafyrtioo husen är cirka 15 - 18 år gammal. De flesta av de tak som visar deras ålder och behöver bytas. I vårt hus har vi ersatt våra tak cirka tre eller fyra år sedan. Ingen kom för att besöka oss i vår. Men jag ska satsa tio eller femton tak har ersatts helt i vårt närområde till följd av "Hagelskurar" några veckor tillbaka.

Våra grannar är gleeful på sin lycka att de bara råkade uppleva en Hagelskurar som fick dem ett helt nytt tak från sitt försäkringsbolag. Men roligt, det aldrig hyllades i vårt hus. Vi har faktiskt två fordon att sitta ute i uppfart hela tiden, ett ca 3 år gammal, de andra tjugo år gammal, och inte heller har några bucklor från "Hagelskurar."

Nu kan man titta på hela denna episod och berömma mina grannar för att vara smart-de fick sitt nya tak gratis medan din dumma gamla författare betalas ut ungefär $ 10000 för hans. Jag kan inte titta på det på det sättet, för deras tak är inte fri. Homeowner försäkring för oss alla kommer att gå upp med utgångspunkt i denna starkt koncentrerade anfallen av fordringar. Jag kallar det fusk, eller kanske stjäla. Den påstådda händelsen som fällts denna "katastrof" är ett skämt. Dessa tak var redan slitna och i behov av utbyte.

Jag skrev för några månader sedan om fusk och stöld i upphandling. Jag tror att detta Hagelskurar incident tar frågan ett steg längre och visar hur korrupt vi har blivit. Den så kallade "stora generationen", våra föräldrar, skulle aldrig ha trott att dra ett sådant konststycke som en drog.

När jag var på universitetet i slutet av 1960-talet, vår generation, baby boomers, var märkt "mig"-generationen. Jag vet inte var det kom ifrån, men den som gav oss den etiketten fått till det. Vi är på det hela taget de mest narcissistisk, själviska grupp människor att någonsin komma. Kanske var det därför att våra föräldrar växte upp under den depression eller andra världskriget och ville det bästa för oss. De doted på oss som barn, vilket ger oss varje självisk sak tänkbara. Dessutom TV, det största reklam medellång upp till den tiden hjälpte push materialistiska saker vårt sätt. Vi växte upp ville inte.

Denna inställning av rätt allvarligt påverkar vår arbetsmiljö. Inte bara har jag sett rå egoistiska girighet vraket och vinstdrivande företag har jag haft möjlighet att se några yrkesmässiga, förment serviceinriktat organisationer upp nära också. De saker jag har sett gå på i dessa miljöer skulle vidta alla advokater i Philadelphia för att reda ut om någon brydde sig.

Jag har även sett sådana problem här i talo Analytic International också. Alla våra nyhetsbrev är gratis, utom för Thompson Privata brev, som är baserade abonnemang. Förra vintern hade vi en strid i mjukvaran plattform som vi driver det nyhetsbrev. Det finns personer som jag personligen vet fik sig på cirkulationslistan för det utan att betala. Vi sorterade ut dem, tog dem bort från listan. Unbelievable.

Nu har det förvisso varit ned i en kolumn hittills, och vi kan inte slutet på en sådan anmärkning. Du kan göra skillnad. Kom ihåg de brev jag fick när jag talade om fusk i inköp? Från dessa skrivelser vi kan se finns det ett antal tappra själar i vår bransch som inte deltar i Hanky Panky av skumma upphandling. De stå upp för vad som är rätt och fel. Vad ska du göra? Speak up! Ta en chans; Make some noise när du ser något tveksamt. Är ett sådant beteende riskabelt? Naturligtvis är det, men det är värt det, även om du förlorar ditt jobb, för jag är säker på att någon eldade på rätt sätt fingret pekar på ohederlighet bör inte ha för mycket problem med att få ett bättre jobb någon annanstans. Vi måste göra integritet och ärliga kontakter normen igen. Det är viktigt att rädda vår industri är det viktigt att spara det moderna samhället.

Du har redan lärt tycka till när du ser en osäker metod. Jag hoppas att ni kommer att fortsätta göra det.

Vara säkra och vi kommer att prata nästa vecka.


Printer-friendly format

 

Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: