Nip Impressions logo
Sat, May 25, 2024 19:36
Visitor
Home
Click here for Pulp & Paper Radio International
Subscription Central
Must reads for pulp and paper industry professionals
Search
My Profile
Login
Logout
Management Side
(Swedish)


Week of 16 Jun 08

Click here, then click "Trans lator" in top navigation bar for other languages.
Senast torsdag, om tiden du fick förra veckans NVP Visningar, min hund Fred och jag levde patos en berättelse ungefär som den berömda historien om släde hund leverans av difteri serum till Nome, Alaska i slutet av januari 1925 (jo, kanske inte så bra, men det kommer att tjäna syftet här).

Om du inte är bekant med serum köra, det är den berömda verkliga historien som den numera årliga släde hundens ras, Iditarod, commemorates. Jag älskar hundar, och varje gång jag läser berättelsen om serumet kör jag gråta. Hundar blåste sina lungor och mushers (förare) tog extra risker, passerar sjöar de var inte säker frystes för att bära dem. Ett team genomsnitt ett förvånansvärt nio miles i timmen för 28 miles. Andra hade att handskas med fyra mul avarterna av snö. Balto, den sista leda hund i stafett, sprang dubbelt så långt som normal (53 miles totalt), som leder laget till doften - musher sade att han inte kunde se hans handske framför hans ansikte, Whiteout villkoren var så dålig. Förresten, det var-53F då.

Anyway, förra torsdagen, sent på dagen, en kund ville ha ett dokument från mig med mitt riktiga, undertecknad signatur på den. Jag utarbetade dokument och en FedEx Envelope och Fred (min hund) och jag började vandra för FedEx Box, 7 block away (Jag kunde ha drivits, men jag ville inte höja min carbon footprint). Skulle vi göra det i tid?

Den Georgien solen var strålande, det var över 90F.Det första blocket var inte alltför dåliga, jag var i shorts, tee shirt och sandaler, lämpligt klädd för vädret. Fred väljs på ett par torkade maskar (hans favorit väg mat) men jag uppmanade honom. Snart, Fred beräknat ute vi var bråttom, och fick ner till affärer, drar hårt i koppel. Blockerar två, tre och fyra gått snabbt. Fem var ett suddas ut. Vid sex vi körde in i en delvis förfallen döda ekorren, som Fred tyckte han var tvungen att stanna och rulla runt i. Jag var nu drar den kopplad. Got Fred tillbaka i spelet, och han tog täten igen. Vi trotted hela parkeringsplats, hoppas det FedEx Box skulle visa den gröna skylten. Victory! Vi hade vunnit loppet vid svåra väderförhållanden. Vi släpade oss hem - Fred's tungan nästan når marken, mig upp i svett.

Jag har nog "Fedexed" högst fem handlingar i år. För tio år sedan, den typ av arbete jag göra för denna klient skulle ha krävt dagliga resor till FedEx Box eller UPS-box med tio pund paket - alla papper. Då, Adobe Acrobat PDF (ett registrerat varumärke för Adobe Systems) blev populära. Nu klienter som detta föredrar nästan hela mitt arbete i PDF-format, som levereras elektroniskt. Inte bara har de PDF-format bort en mycket stor användning av cut storlek papper, denna förändring, tillsammans med Internet, har undanröjt två administrativa assistenter jobb på mitt kontor (som illustrerar det ibland dolda kostnader för papper användning). De ner sidan för mig är jag nu kan producera ren reviderade exemplar i formatet kunderna vill ha medan jag är på semester - och de vet det.

Jag menar inte att hamra på exempel på förlust av papper efterfrågan som det kan verka jag ofta gör. Jag har för avsikt att göra det tillräckligt ofta för att de av er i förnekelse vakna till den punkt att du noga analysera dina betyg situation och vidta lämpliga åtgärder innan det är för sent.

Ta exemplet ovan, till exempel. Det finns en möjlighet här för ett högt värde papper produkt som inte finns. För detta klient till mig kom tillbaka nästa dag och ville ha en notarized kopia av dokumentet Fred och jag så "heroiskt" levererats. Varför kan inte vi göra ett papper och koppling till någon form av system på Internet så att man kunde notarize ett dokument utan att vara närvarande framför en notarie? Kanske detta ingår det att göra en skrivare som har säkerheten i Pitney Bowes porto mätaren. Jag är säker på advokatbyråerna skulle köpa en sådan maskin och den speciella papper som går med det. Kanske uppsatsen visar rosa när ordentlig säkerhetskontroll har uppfyllts och det förklarar sig notarized. Kanske den faktiskt har ett avsnitt som egenföretagare embosses som en notarie sigill. Jag vet inte, så låter jag dig stor produktutvecklare siffra här, men det ser ut som en hög marginal produkt att vissa papper, förmodligen i samband med en skrivare tillverkaren, kunde göra till ett stort företag.

Min övergripande fråga är vissa kvaliteter försvinna, men andra är utvecklade som är bättre marginaler, bättre företag än de gamla. Det är bara att använda en hjärna makt och initiativ för att utveckla dem. Ingenting står still och du kan vara framgångsrika under lång tid framöver om du inser detta.

I denna värme, om du är på norra halvklotet, se till att du stanna hydratiserade. En washup, ner dagen, eller nödstopp kan skapa mycket heta arbetsvillkor. Håll dig själv och de som ansvarar du säkra och hälsosamma som de arbetar.

Vara säkra och vi kommer att prata nästa vecka.


Printer-friendly format

 

Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: