Nip Impressions logo
Sat, Apr 20, 2024 19:10
Visitor
Home
Click here for Pulp & Paper Radio International
Subscription Central
Must reads for pulp and paper industry professionals
Search
My Profile
Login
Logout
Management Side
(Swedish) Sysselsättning 2020


Week of 9 Jun 08

Click here, then click "Trans lator" in top navigation bar for other languages.
Denna artikel är främst för nordamerikanska läsare, även om många av er som läser NIP visningar runt om i världen kan hitta några fördelar. Så, med ursäkt för provinsialism kommer vi att gå vidare.

Ett tema i mina kolumner här och på andra håll sen har massa-och pappers-bolag i framtiden. Många har skrivit till mig och frågade, "Vem blir det?" Om jag kunde ge dig ett rakt svar skulle jag.

Men låt oss gå tillbaka till en minut och se vad vi kan lära av andra. Vi ska titta på stål och bil, för de flyttade från vad jag kallar första generationens industrier till andra generationen industrier innan vi på massa och papper gav ett sådant steg någon trott. I stål dag, industrin ägandet domineras av företag som Arcleor Mittal, AK Steel och andra. Med bil har vi namn som Honda, Suzuki, Kia, Hyundai och så vidare. Dessa är alla namn som inte förknippas med Nordamerika bilindustrin 30 - 35 år sedan (Honda trädde är bilmarknaden i USA i den första oljekrisen, 1973, med ett erbjudande som var mycket mer än en väderbeständig golf cart).

Varför har dessa företag kunnat blomstra? De hade nya idéer och inte belastas med gamla kostnader. De japanska och koreanska företag, till exempel, sade det inte är acceptabelt för en ny bil ha ett par ännu mindre skavanker (en attityd som de tre stora i USA var att främja). De lärde oss konsumenter att vi kunde ha ett ekonomiskt ny bil, göras på ett monteringsband, med omsorg och yrkesskicklighet i ena handen byggas.

Varför har dessa företag in på marknaden i USA? På grund av dess storlek. Inom bilindustrin, till exempel, kan man rimligen förvänta sig en marknad på minst 15 miljoner enheter per år, även under dåliga år. Detta är stort nog, att om du hittar en konkurrensfördel, du kan spela på ett framgångsrikt sätt. Dessutom, som en lite parentes, när det gäller bilindustrin, tänk på att det finns lika många anställda inom bilindustrin i USA idag som fanns på 1990-de bara fungerar inte för den gamla tre stora längre.

Slutligen, låt oss gå till massa och papper. Den amerikanska konsumtionen, trots att villkoren i utskrift och skriva betyg (och jag är även tidningspapper här), är tämligen konstant, cirka 730 pounds (330 kg) per person och år. Detta är en förutsägbar marknad. Om man kan gå in på denna marknad med nya idéer och utan arv kostnader är det mycket attraktivt, stort nog att spela i och med tillväxt är direkt kopplad till befolkningen.

Och nu lär frågan underförstådda i veckans titel: din sysselsättning under år 2020. Jag kan inte säga som du kommer att arbeta för, med namn, i vår bransch men jag kan ge er till företagets särdrag. Dessa är:

1. Din arbetsgivare kommer inte att bördan med tidigare kostnader från dåliga investeringsbeslut, pension omöjligt att fylla eller andra sådana historiska drar ut på deras resultat.
2. Din arbetsgivare kan vara ett företag som ser möjligheter men vet lite om branschen än den attraktiva efterfrågan antal, 330 kg per person och år, som jag nämnde ovan.
3. Din arbetsgivare kan vara huvudkontor någonstans utom Nordamerika.
4. Din arbetsgivare tillgångar får befintliga att de köpt ut av konkurs eller, mer troligt, nya har byggts från grunden.
5. Din arbetsgivare kommer att ha olika idéer om upphandling av material, tillverkning, distribution och marknadens effektivitet än du är van vid.

Sedan, vad behöver ni göra för att förbereda för din nya arbetsgivare?

1. Förskjuta någon inställning av rätt och anta en attityd betala för prestanda.
2. Läs ditt jobb och jobb runt omkring dig mycket väl - detta gäller för närvarande. Dessa nya arbetsgivare kommer att behöva människor som vet hur man gör saker i branschen, men ännu viktigare, kommer att vara flexibelt på attityd att ta gamla lärdomar och omedelbart anpassa dem till nya sätt.
3. Anta en attityd av professionalism och engagemang för din bransch. Tänk på helheten - efterfrågan på denna marknad - och vara beredda att hjälpa din nya arbetsgivare i deras fokus på att fylla den efterfrågan som har den högsta kvaliteten produkter tillverkade och levererade på effektivaste sätt.
4. Räkna med att arbeta i en öppen och relativt platt organisation som inte har någon plats för inaktiv för att dölja.
5. Föresats att vara en del av lösningen i Generation 2.

Den gamla system och tillgångar fungerat bra för Generation 1 i vår bransch, precis som de gjorde för bil-och stål. Men vi är i övergången till Generation 2, en tid med nya och annorlunda sätt att göra saker, hur effektiva för denna nya generation. Min gissning är att år 2020, massa-och pappersindustrin i Nordamerika kommer att vara helt överförts till Generation 2 (min uppskattning är vi ca 20% av det sätt det nu) och vi kommer att bli en mycket framgångsrik industri än en gång. Om du vill lyckas med denna övergång, ivrigt välkomnar ett nytt namn i det övre vänstra hörnet av din lönecheck.

Men en sak kommer inte att ändra, utom till det bättre, år 2020: er fokus på säkerhet. Säkerhet är en attityd utan gränser, utan ställning, oberoende av tid.

Vara säkra och vi kommer att prata nästa vecka.


Printer-friendly format

 

Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: