Nip Impressions logo
Mon, Jul 15, 2024 06:22
Visitor
Home
Click here for Pulp & Paper Radio International
Subscription Central
Must reads for pulp and paper industry professionals
Search
My Profile
Login
Logout
Management Side
(Swedish) Värdet på valutamarknaden


Week of 2 Jun 08

Click here, then click "Trans lator" in top navigation bar for other languages.
Här i USA är det svårt att hitta alla dessa dagar som inte vill tala om energi. Alla talar om hur höga priser. Visst, de är bara talar höga priser i förhållande till valutan i riken: US Dollar. Om du råkar köpa olja med guld, i 1970, ett ounce guld köpt 16 tunnor, i dag det köper 8, som visar sig vara en inflation på ca 1,9% per år under de följande 37 åren - inte illa.

Valuta marknader, en annan ekonomisk ersättning, producerar blandade resultat för oss dessa dagar. Den amerikanska dollarn är för närvarande värt cirka 0,60 euro. Den 1 januari 2000, euron och dollarn var nominellt lika. Someday, preskription en katastrof, kommer de att åter vara lika.

Om man sitter i USA som producerar varor och tjänster, den nuvarande svaga dollarn gör du stor gynnar. Det gör de varor och tjänster du producerar relativt billigare på världsmarknaden än vad de var tidigare, så att du kan exportera mer. Vi ser detta inom pappersindustrin. Exporten växer lite efter år av tillbakagång. Dessutom, om du tillverkar maskiner eller andra produkter som används i industrin runt om i världen (en sådan maskin kläder, lera och så vidare), du har blivit mer konkurrenskraftiga.

Det bästa skick att hitta en självkritik inom dessa dagar? En integrerad Papperstillverkare, självförsörjande på energi och massa, sitter här i USA. Om du inte kan tjäna pengar nu, du kommer aldrig att kunna göra det.

De platser där nuvarande villkor sårad är ex du köper från utlandet, såsom energi eller avsalumassa. Men jag kan hitta en guldkant i dessa frågor också. För höga priser på energi och avsalumassa hjälper dig att motivera besparingarna projekt enklare än du kunde i det förflutna. Särskilt inom energi, dessa kommer att betala stora utdelningar i framtiden, oavsett priset på energi.

Så vad kan vi lära av allt detta? Vi har sagt under lång tid att pappersmassa och papper företag har blivit en verkligt global marknad. Hela tiden har vi sagt att vi inte har att göra mycket åt det, antingen i presens eller i vår framtida planering. Mitt förslag är jag rädd, är ett komplement till vår redan uppblåsta corporate byråkratier. För om vi vill vara så mycket kontroll över vår framtid som möjligt och vi är också överens vi är i en global marknad, vi kommer att få lägga till en funktion som förstår valuta trender och har befogenhet att agera på dem.

Du kan motverka att olja och avsalumassa finns redan uttryckt i US-dollar, så vad kan jag göra åt det? Häri ligger problemet. En del av kostnaden för ett fat olja eller ett ton pappersmassa överens med de faktiska förhållandena valutamarknaderna. Om din verksamhet bedrivs i euro, man köper pappersmassa och olja i en stor rabatt och fördelar till någon vars verksamhet bedrivs i US-dollar (du har dock en nackdel på försäljningspriset för dina produkter).

Poängen är, detta är komplexa frågor, till stor del av vår kontroll, som vi för närvarande bedriver verksamhet. För att undvika att vara på sin barmhärtighet måste vi (a) gå till skolan, eller bli kunniga, av dem och (b) vara beredd att agera på vår nya funna kunskap. Detta är inte ett alternativ, om du inte är bekväm att buffeted by vindar okända och osedda handlare off i en valuta hål någonstans. Välkommen till verkligt globala massa-och pappersindustrin.

Visst, vi vet att säkerheten linjerna i endast en valuta: personligt ansvar. Ta ansvar för dina handlingar och göra all verksamhet på ett säkert sätt.

Vara säkra och vi kommer att prata nästa vecka.


Printer-friendly format

 

Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: