Nip Impressions logo
Sun, Feb 25, 2024 16:56
Visitor
Home
Click here for Pulp & Paper Radio International
Subscription Central
Must reads for pulp and paper industry professionals
Search
My Profile
Login
Logout
Management Side
(Swedish) Så vad är Jordens dag värt?


Week of 26 May 08

Click here, then click "Trans lator" in top navigation bar for other languages.
Som ett samhälle, som vi för närvarande på med att besvara frågan i denna avdelning. Om man tänker på Jordens dag epitomizing alla saker miljömässiga, svaret är nära till hands.

För just nu är vi kollektivt vridning våra händer över "Energy Crisis" (åtminstone den tredje, kanske fjärde Energy Crisis "sedan 1973). I aktualitet finns det ingen energikris i sig - det finns dock en tydlig ovilja att fortsätta att använda fossila bränslen på samma eller ett ökat per capita än de tidigare konsumtion.

Denna ovilja att behålla eller utöka per capita-konsumtionen av fossila bränslen är det Jordens dag Premium. Förresten, det finns en annan, mindre premie - försörjningstryggheten premium (ovilja att fortsätta att spendera oljedollar upphandling av fossila bränslen från dem som vill förstöra för oss), men detta bidrag är liten jämfört med Jordens dag Premium.

Betänk detta. Som en referenspunkt, den saudiarabiska oljeförsörjning är låst till omkring 120 miljarder fat, den enskilt största reserv för närvarande aktivt utnyttjas. Låt oss titta på vad oljan är för närvarande i beslag av miljöskäl eller andra.

1. Det mest kända fallet är ANWR i Alaska. Bekräftade reserver finns i ett stort antal (5 till 28 miljarder fat). Spekulativ reserver (anges av inte mindre att US Geological Survey och US Department of Interior) säger att det kan vara så många som 26 andra fyndigheter i området på 500 miljoner fat eller mer. Den Alaskan Pipeline körs för närvarande på halv kapacitet, så att flytta denna olja kräver inga nya stora infrastrukturprojekt.
2. Den Bakken Field i North Dakota, Montana, Wyoming och Saskatchewan. Beräkningarna är omfattande, men förbehåller har nyligen uppskattats till någonstans mellan 200 miljarder och 900 miljarder fat.
3. Over-the-horizon kustnära insättningar. Här i USA, vi tvistar om storleken av dessa och om vi bör peka på dem. Den amerikanska kongressen har till exempel förbjudit borrning i 85% av kust-amerikanska vatten. Under tiden, Kina skära en uppgörelse med Kuba för ett par år sedan och är borrning närmare spets Florida än har föreslagits i den USA: s egna kustsamhällen borrning planer. Andra i handlar med Kuba för kust-borrning inkluderar Spanien, Kanada, Venezuela och Indien. The US Geological Survey beräknar den kubanska blockera att inneha 4,5 miljarder fat olja och 10 biljoner kubikfot naturgas.
4. Ny kustnära upptäckter i Brasilien under de senaste sex månaderna verkar vara runt 5 till 8 miljarder fat. Detta är inte i beslag och kommer att utvecklas relativt snabbt.

Under tiden har det varit stor uppmärksamhet i Business Press att stora oljebolagen fortsätta att använda $ 40 per fat som kostnaden motivering pris för varje projekt, antingen utvinning, produktion eller transport som de anser. Med andra ord, om projektet inte meningsfullt på $ 40 per fat, det är en no go. Vid dagens $ 120 per fat pris, som imputes en Jordens dag Premium med $ 80 per fat.

Detta borde också vara en varning för alla som funderar på att bygga en etanol fabrik, biorefinery, eller andra alternativ energi anläggningen. För om vi verkligen i dag lever med en Jordens dag Premium med $ 80 per fat, vilket betyder att vi är villiga att fortsätta att betala detta bidrag? Tänk på ett annat sätt - det $ 80 inte utgör faktiska kostnader, utan snarare en känslomässig pris vi är villiga att bära. Om vi plötsligt blivit unemotional, åtminstone möjligheter 1 - 4 ovan blir verklighet och alternativ energi scenarier är alla plötsligt under vattnet, så att säga.

Det är lärorikt i tider som dessa att komma ihåg de stora Holland tulip bulb mani av 1630-talet. Det är då spekulanter i en öppen auktion marknaden såg tulpan lökar nå $ 76000 (i dagens penningvärde) vardera. Det var allmän uppfattning är att denna bubblan sprack när köpare och säljare avgörs de kunde inte äta eller slitage tulpan lökar. Detta är dock endast 2 / 3 av historien - man kan inte äta eller slitage guld heller. Nej, den stora faktorn vid sprängning av denna bubblan var en tredje faktor - när de plötsligt insåg tulpan lökar var riklig (i kontrast till guld, vilket inte).

Tänk på ett annat faktum som väl: ¾ av jordens yta - världshaven - inte har besiktigats för olja insättningar. Vad är det någons gissning, men du kan vara säker på att det inte är obetydlig. Olja är fortfarande god.

Nej, vi har inte en energikris, vi har en Jordens dag Premium. Ju förr vi kallar det för sitt riktiga namn, ju förr vi kan reda ut de olika alternativ och pragmatiskt besluta våra framtida handlingsalternativ.

Eftersom vi talar om energi denna vecka, för säkerhets Jag ska nämna verksamma förbränningsmotorer i slutna utrymmen. Jag vet minst en person i vår bransch som förlorat en kär som var stämningen en bil i ett slutet garage, motorn igång. Självklart, om det hade varit en vätedrivna bilar, inga problem.

Vara säkra och vi kommer att prata nästa vecka.


Printer-friendly format

 

Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: