Nip Impressions logo
Mon, Dec 4, 2023 00:51
Visitor
Home
Click here for Pulp & Paper Radio International
Subscription Central
Must reads for pulp and paper industry professionals
Search
My Profile
Login
Logout
Management Side
(Swedish) En rimlig, medelväg


Week of 19 May 08

Click here, then click "Trans lator" in top navigation bar for other languages.
Som ni vet brukar jag gå till ytterligheter i mina rekommendationer, så den här veckan inställning till en särskild fråga kan tyckas märkligt att sargade läsare.

Jag har talat flera gånger om meningslösa ansträngningar och slöseri med tid och rikedom jag har bevittnat under det senaste decenniet eller så företag har försökt att installera gigantiska, allomfattande mjukvarusystem. Jag behöver inte nämna varumärken, ni vet dem. På ytan, dessa system har en lockande överklagandet-möjlighet att kontrollera nästan allt från företagskunder. Konceptet är bra men de flesta av dessa ansträngningar har misslyckats rejält i utförandet. Omfattande rapporter av lägre nivå avdelningar hitta "arbete arounds" bara så de kan fungera gör narr av den datainsamling och kontrollerar sådana system är tänkt att förmedla.

Å andra sidan kan vissa bakvatten avdelningar fortfarande kontrollera sina transaktioner med pappersblankett, miniräknare och så vidare. Vi är absolut inte emot användningen av papper här, självklart, men sådana frågor måste ske med intelligens och anställa de bästa övergripande ekonomisk lösning tillgänglig.

Jag var nyligen uppmärksammats i en situation som leder hem poängen. I ett visst företag, idag, maj 2008, de är hålla reda på 10-tusentals SKU's (lagerhållning enheter) i ett kalkylprogram. Tja, de kan säga att de håller ordning på dem, jag tycker konceptet lite längre än godtrogenhet mig själv. En sådan idé leder till denna scen i mitt sinne: "Leslie, kan du komma hit och hålla" nedpilen "-tangenten på min dator när jag går till restroom? Och om du får near line 35000, vänligen sluta, I'll nära i den ena Jag är intresserad av när jag kommer tillbaka. "

Uppenbarligen en avdelning fungerar thusly skulle bli överväldigad om du fallit i en av de stora programmen som kommer uppifrån.

Men det finns en rimlig medelväg. Det finns många free-lance programmerare om i de flesta regioner som skulle kunna förvandla hela denna övning till en rimlig, små relationsbaserad databas på mycket kort tid, säg en månad. Det skulle inte kosta en arm och ett ben. Det skulle inte vara en gigantisk övning i frustration, det skulle bara göra. Och departementet skulle vara i bättre kontroll av sin verksamhet.

Detta är bara ett litet exempel. Så, vad göra? Om du är en corporate manager för ett antal anläggningar, får jag föreslå att du samla dina gillar avdelningar tillsammans och uppmuntra dem att reda ut sin praxis och anta de bästa de kan hitta? Exempelvis massafabrik operativa rapporter skulle vara ett bra exempel. Om du har fem massafabriker, I'll bet de alla spår och rapportera olika saker. Få cheferna tillsammans och låta dem dela med sig av sina metoder och genom konsensus anta de bästa exemplen. Göra samma sak för alla andra avdelningar i hela din verksamhet.

Om du är en avdelning som chef, tar denna uppgift på dig själv och inte vänta på ett direktiv från ovan. Värva dina direkta rapporter för att brainstorma kring ditt sätt att göra saker nu och att söka de bästa metoderna du kan hitta. Anta dem om de är bättre än din. Frustrationen kommer att gå ner, effektivitet kommer att gå upp. Du kan räkna med det.

Förhoppningsvis webbplatsen säkerhet chefer talar i ditt bolag och är absorberande idéer utifrån. Vi måste ständigt dra in den bästa säkerheten idéer, inga ursäkter.

Vara säkra och vi kommer att prata nästa vecka.


Printer-friendly format

 

Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: